Vibrasyon Motoru Nedir?
Vibrasyon Motoru
Vibrasyon motoru, sanayi ürünlerinin bir parçasıdır. Sanayi ürünü olduklarından dolayı kurulum işlemleri uzman ve deneyimli ekipler tarafından yapılmalıdır. Vibrasyon motoru oluşabilecek kaçak veya statik elektrik tehlikelerine karşı topraklama bağlantıları yapılarak üretilmektedir. Vibrasyon motoru, elektrik enerjisini kinetik enerjiye çevirerek endüstri alanlarında kullanılmaktadır. Vibrasyon motoru, en yaygın olarak inşaat ve madencilik sektörünün yanı sıra tarım, değirmen, gıda makineleri, kimya endüstrisi, hava ve termik santraller, ahşap, cam ve kağıt endüstrisi alanlarına kadar bir çok sektörde kullanılmaktadır.
Vibrasyon Motoru Kurulumu
Vibrasyon motoru, kurulumu aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlardan biri vibrasyon motorunun fabrikaya konumlandırılmasıdır. Vibrasyon motorunun bakım ve onarım zamanı geldiğinde rahatça ulaşılabilip bakımlarının yapılacağı bir yere konumlandırılması bu açıdan önemlidir. Vibrasyon motoru, dışarı konumlandırılacak ise güneş ışığına doğrudan maruz kalmayacak şekilde konumlandırılmalıdır. Vibrasyon motoru çalışma esnasında gövdesine el değemeyecek ısınmaktadır. Bu sebeple vibrasyon motoruna el değinmesinden kaçınılmalıdır.
Vibrasyon Motoru Çalışma Prensibi
Vibrasyon Oluşturma Yöntemleri
Vibrasyon motorlarında temel olarak iki adet vibrasyon yaratma şekli vardır. Bu yöntemler dairesel yöntem ve tek doğrultulu yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.
- Dairesel Yöntem;
Dairesel Yöntem bir adet vibrasyon motorunun yön fark etmeksizin 360 derece boyunca dairesel hareketlerle vibrasyon kuvveti elde edildiği yöntemdir
- Tek Doğrultulu Yöntem;
Tek doğrultulu yöntemde ise iki adet vibrasyon motorunun birbirlerine doğru dönüş hareketi yaparak oluşturduğu vibrasyon kuvvet yöntemidir.